1 Nisan 2011 Cuma

CEMAAT TEHDİDİ SÖKMEDİ! BASILMADAN BASKIN YİYEN "İMAMIN ORDUSU" İNTERNETTE







CEMAAT TEHDİDİ SÖKMEDİ!
BASILMADAN BASKIN YİYEN "İMAMIN ORDUSU" İNTERNETTE

Sonunda beklenen oldu, Türkiye'nin haftalardır tartıştığı "İmamın Ordusu" adlı kitabının taslağı internette yayınlandı. Mahkeme kararı olmasına rağmen, kitap taslağını ilk günden binlerce kişi bilgisayarına indirdi. Ergenekon tertibiyle tutuklanan Gazeteci Ahmet Şık'ın hazırladığı kitap taslağında, Fethullah Gülen Cemaati'nin İzmir Kestanepazarı'nda başlayan örgütlenmesi anlatılıyor. Kitap, yeni bir bilgi ya da belge içermiyor. Ancak, Fethullah Gülen hakkında yazılanların geniş bir derlemesi niteliğinde. İşte İmamın Ordusu'ndan ayrıntılar.

Matbaada basılmadan 6 kez baskına uğrayan ilk kitap olarak tarihe geçti; okuyucunun karşısına kitapçı raflarında değil, internette çıktı. Ergenekon tertibiyle tutuklanan Gazeteci Ahmet Şık'ın kitap taslağı internette yayınlandı.

İmamın Ordusu sosyal paylaşım sitelerinde yayınlandığı ilk dakikalardan itibaren, yoğun ilgi gördü. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, çok tartışılan; "kitabın nüshasını bulunduran yardım ve yataklıktan suçlanacak" kararına rağmen, 10 bini aşkın kişi taslağı bilgisayarına indirdi.

Kitap taslağının 298 sayfasının yazıldığı ve henüz tamamlanmadığı ilk bakışta göze çarpıyor. Bir başka çarpıcı ayrıntı ise; yazarı Ahmet Şık'ın gözaltına alınırken söylediği "Dokunan yanar" cümlesinin, birinci sayfaya taşınmış olması. Cemaat ile ilgili yeni bilgi ya da belgenin bulunmadığı kitap, Fethullahçılarla ilgili kitapların bir derlemesi niteliğinde.

Kitabı internette paylaşan kişi, gerekçesini kitabın başına yazmış.

Ahmet Şık'ın yazdığı ve çalışma başlığı "İmamın Ordusu" olan kitabı şu anda "Dokunan Yanar" başlığıyla ekranlarımızda…Kitabın sahte kopyalarının elektronik ortamlarda dolaştığı şu günlerde, okurların "kitabın aslı"nı okuma olanağının sağlanmasını demokratik bir görev, düşünce özgürlüğünün savunulması yönünde bir katkı olduğu inancındayız. Kitabı internet ortamında yaymamızın tek nedeni ve amacı bundan ibarettir...

Kitabın girişinde Alman Papaz Martin Niemöller'in, Hitler Faşizmi'ni anlatan ünlü sözleri de yer aldı.

İmamın Ordusu internette hızla yayılmaya başlayınca "Acaba içeriği değiştirilmiş olabilir mi?" sorusu da gündeme geldi. Taslağının elinde olduğunu daha önceden canlı yayında açıklayan Gazeteci Aydın Engin, taslağın orijinal olduğunu açıkladı.

298 sayfası tamamlanan taslakta, Fethullah Gülen Cemaati'nin İzmir Kestanepazarı'ndaki doğuş ve gelişim süreci ayrıntılarıyla aktarılıyor.

Kitapta, Fethullah Gülen'in 12 Eylül darbecileri tarafından el altından desteklendiği ve cemaatin bu destek sayesinde palazlandığı anlatılıyor.

Kitap taslağında cemaatin neden Emniyet teşkilatını ele geçirmeyi planladığı da anlatılıyor.

1980'lerin ortalarından itibaren de örgütlenilmek istenen alanların içinde en çok öne çıkan adres Emniyet oluyordu. Ve bu kurumda, hem yatay hem de dikey olarak, sistematik bir biçimde örgütlenmeye çalışan tek yapı Fethullahçılardı. Cemaatin her daim sızmak istedikleri yer olan TSK içinde istedikleri biçimde bir yapısal örgütlenme kuramamaları üzerine, ülkenin ikinci silahlı gücü olan Emniyete el attılar. Buradaki örgütlenmenin başladığı yer de, cemaatin eğitimle örgütlenme modeline uygun olarak Polis Kolejleri ve Polis Akademisiydi. Okullarda cemaatçi öğrenci imamlar ve hocaların koruma zırhında eğitilen öğrenciler, mezun olduklarında da "cemaatin görevlendirdiği" birimlerde kadrolaşmaya devam etti.

Kitapta, cemaatin ilk önceleri; Polis Okulları, Personel, İstihbarat ve KOM Daireleri ile bu birimlere bağlı şube müdürlüklerinde örgütlenmeyi amaçladığı ifade ediliyor. Gazeteci Ahmet Şık süreci anlattıktan sonra Emniyet'teki cemaat yapılanmasının boyutlarını da açıklıyor.

25 yıldan uzun bir zaman önce başlayan çalışma, 2000'li yıllarda meyvelerini vermiş ve polis teşkilatı adeta cemaatin silahlı birimi haline getirilmişti.

Taslakta, Fethullah Gülen Cemaati'nin Emniyet'teki görütlenmesini kolaylaştırabilmek için, iktidarlara nasıl baskı yaptığı da örnekleriyle anlatılıyor.

Kitap taslağının içinde yer alan bölümler arasında; "Polis Akademileri Fethullahçı Örgütlenme Merkezi", "Emniyet Cemaatin Silahlı Birimi Mİ?" ve "AKP İktidarı İle Gelen Sıçrama" başlıkları öne çıkıyor.

İmamın Ordusu'nun "Sonsöz"ünde Ergenekon davalarının inandırıcılıktan uzak olduğu vurgulanıyor.

Susurluk'tan sonra derin devletin bir kez daha paçasından yakalandığını düşündüğümüz Ergenekon soruşturmaları, kanımızca gelinen süreçte toplumun hemen her kesimi için yaratılmış bir illüzyon olmaktan öteye gidemedi. Adeta tek merkezden çıktığı izlenimi veren basit senaryolar, isimsiz ihbar mektupları, makbul sayılan itirafçı ve gizli tanık ifadeleriyle hayata geçirildi. Bu senaryolar, cemaat medyasında; soruşturma yapılmasının önünü açacak haberler servis edilerek de "at izinin it izine" karıştırılmasının önünü açtı.
Öte yandan kitap taslağının internet sitelerinde yayımlanması üzerine, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. İncelemeyi özel yetkili savcı Hakan Karaali yapıyor.



















Alıntıdır benimle bir ilgisi yok.sorumlu değilim..




kaynak:
http://www.facebook.com/group.php?gid=25298162150&v=wall

1 yorum:

  1. okuduk öyle yada böyle ancak neden bu denli rahatsız etti bazılarını anlamadık..:)))

    YanıtlaSil