1 Nisan 2011 Cuma

Çiğ Et Ve Balık Kafada Kurt Yapıyor!

Çiğ olarak, Köfte, Sucuk, Salam, Sosis, Balık yemeyin, ellerinizi tuvaletten çıkınca mutlaka yıkayın ve mutlaka tuvalet kağıdı kullanın...


Bundan Sonra Ne Yediğinize Dikkat Edeceksiniz

Olay Japonya’da Gifu‘un bir kasabasında gerçekleşiyor.

Spota Fujiwara isimli adam Sushi'yi çok seviyordu. Özellikle de aşağıdaki gibi çiğ balıklı sushi yemeyi...

Günün birinde korkunç baş ağrıları başladı ve 3 yıl boyunca başı ağırdı.

Her defasında migrendir diyerek geçiştirdi fakat zamanla başı şişmeye başladı ve artık doktora gitmeye karar verdi.

Analiz sonuçarinda kafa derisi altında bir şeylerin hareket ettiği görüldü.

Dehşete kapılan doktorlar neşter ile kadının başındaki şişliği açtı

Ve sonuçta bu görüntüler ile karşılaşıldı...

Bu tip kurtçuklar balık piştiği zaman veya buzdolabında 4°C ila 0°C arasında 1 hafta saklandığı zaman ölürler.

Çiğ köfte , Çiğ Balık , Çiğ Sucuk , Çiğ Salam , Çiğ Sosis severlere duyurulur...

Çünkü bu tip parazitler her tür çiğ et'te bulunabilmekte! 
Konunun hayati önemini fark etmemiz lazım.Bu kadar olmasa da kurt,şerit,tenya gibi nemi seven canlılar insan vücudunda kolayca barınabilir.Özellikle de ince bağırsakları çok severler.Mide de asit olduğu için ,kalın bağırsakta da besin bulunmadığı ve doğal ortamları olmadığı için yaşayamazlar.Ancak ince bağırsakta 5-6 m boyunca rahatça yaşar hatta bir ömrü orda bile tamamlarlar.Tabii bu arada kişi ne yerse en az yarısını yiyerek yaşamsal faaliyetlere yetecek ATP dediğimiz enerjinin azlığına yol açarlar.Kısacası adamı sömürürler
.Halsiz,cansız bir insan haline getirirler.Ben anestezi teknikeriyim.Arkadaşlara bu tür kurtların vücutlarında oluşmalarını engellemek için bir kaç tavsiyem olacak:
- Tuvaletten sonra mutlaka ama mutlaka ellerinizi çok iyi yıkayın.
- Yemeklerden önce ve sonra da ellerinizi yıkamaya dikkat edin.
- Ellerinizi ağzınıza çok götürmeyin. Tırnağınızı yemeyin ve mütemadiyen tırnaklarınızı tırnak makası ile kesin. Böylece tırnak aralarında bakteri,kurt yumurtası gibisi etmenlerin yerleşmesine imkan verecek alan bırakmamış olursunuz.
- Çiğ et yemeyin.
- Sucuğu çok tüketiriz. Ucuz deyip kalitesiz mala sarılmayın. Bildiğimiz kaliteli firmalardan alın.çünkü ucuz denilen sucuklarda çeşit çeşit hayvan etleri olabiliyor.Bizzat ben duydum.Domuz eti bile karıştırıyorlarmış.TV'den de izliyoruz ki gıda sektörümüz antiseptik şartlarda çalışmıyor pek.Dikkat etmemiz lazım.

Kısaca sıralayacaksam bu saydıklarıma dikkat ederseniz kurt,tenya türü insan vücuduna zararlı canlılardan kurtulmuş olursunuz.Ameliyatlarda çok denk geliyoruz.20 yaşlarında bir kızın vücudundan tam 10.000 tane tenya çıktı.Kız zaten kup kuru kalmıştı.Tırnaklara baktık,kir içindeydi ve nedenini anladık tabii.ellerini iyi yıkamıyormuş.Sonuçta tuvaletten çıkınca iyi yıkanmayan ellerde tırnak aralarına yerleşen kurt yumurtaları ağız yolu ile sindirim kanalından bağırsaklara iniyor ve oraya yerleşerek ürüyor.TEK bir tenyanın binlerce yumurtladığını düşünürsek gerisini siz düşünün.Bu bahsi geçen hastanın bağırsaklarına 1 m boyunca tıka basa yerleşmiş olan tenyaları bağırsaktan bir delik açarak aldılar.Tam 2 saat boyunca uğraştılar.En sonunda da tertemiz oldu ama halen kalan tenya yumurtaları için ilaç tedavisi görüyor.
Size tavsiyem bu duruma düşmeden hijyene yani kişisel temizliğinize gereken önemi verin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder