18 Nisan 2011 Pazartesi

YSK'dan 12 bağımsıza veto!

YSK'dan veto!

Yüksek Seçim Kurulu, aralarında Hatip Dicle, Leyla Zana, Sabahat Tuncel ve Gülten Kışanak'ın da bulunduğu 12 bağımsız milletvekili adayının adaylıklarını veto etti.
YSK, bu bağımsız adayların milletvekili seçilme yeterliliğini etkileyecek eski mahkumiyetleri bulunduğu gerekçesiyle adaylıklarını iptal etti.
YSK'nın yasak getirdiği adaylar arasında Ertuğrul Kürkçü, Harun Özelen, Abdullah Kızılay, İsa Gürbüz, Çiçek Otlu, Salih Yıldız, Şerafettin Elçi ve Nezir Sincan da var.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kurul, bağımsız milletvekili adayları ile siyasi partilerin milletvekili geçici aday listeleri üzerindeki incelemelerini bugün tamamladı.
Bağımsız milletvekili adaylarının adli sicil kayıtlarını inceleyen YSK, 12 bağımsız milletvekilinin sabıka kayıtları bulunduğunu tespit etti.
Kurul, milletvekili seçilme yeterliliğini etkileyecek eski mahkumiyetlerinin bulunduğu gerekçesiyle aralarında Hatip Dicle, Leyla Zana, Gültan Kışanak ve Sebahat Tuncel'in de bulunduğu bu kişilerin milletvekili adaylıklarının iptaline karar verdi.
Hatip Dicle ve Leyla Zana ile İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in milletvekili adaylığını engelleyecek eski mahkumiyetleri nedeniyle sabıka kayıtları bulunduğunu tespit eden Kurul, Sebahat Tuncel'in "geçen seçimde milletvekili seçildiği tarihten hemen sonra adli sicilinin kayda girdiğini, bu nedenle bir önceki seçim döneminde yapılan incelemede sabıkasız olarak görüldüğünü" tespit etti.
Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak'ın ise adli sicil kaydında kızlık soyadıyla arandığında milletvekili seçilmesini engelleyecek sabıka kaydı çıkması nedeniyle milletvekili adaylığının iptal edildiği öğrenildi.

BDP'den sert tepki

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, karara "Siyasi operasyon siyasi tasfiye, devlet bölgeyi AKP'ye teslim etme kararı almış" sözleriyle tepki gösterdi.
Sırrı Sakık ise "Bu keyfiyet devletinde olur, hukuk devletinde olmaz bu karar siyasidir" dedi..

sözün özü..

Ceza Mahkumiyeti Sonunda Devlet Memurluğunun Sona Ermesi nasıl normalse ceza mahkumiyeti olan vatandaşın siyaset yapmaması da normaldir..

                                                     oyun içinde oyun mu.

Daha önce Galiba Selahattin Demirtaş söylemişti siyasi taleplerimiz yerine getirirlirse,biz milletvekili de olmayız diye,daha sonra BDP nin AKP lehine seçimlerden çekileceği konusunda,duyumlar alındı.Bence danışıklı dövüş.AKP ile BDP arasında gizliden siyasi talepler konusunda anlaşma var ise, tepki çekmemek için ,AKP ile BDP arasında türkiyenin geleceğini,var olması yok olması konusunda bir oyun oynanıyor mu acaba .Lütfen herkes  uyanık olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder