4 Nisan 2011 Pazartesi

Hükümdar Savaşları – Rexwars


 
Hükümdar Savaşları (diğer ismiyle Rexwars), PSW Game adındaki ve tamamen Türk’lerden oluşan bir ekibin ortaya çıkardığı bir oyun. Oyunla ilgili detaylara geçmeden Hükümdar Savaşları’nın nasıl bir oluşum evresi geçirdiğinden bahsedelim. 2009′un Mart ayında yapımına başlanan oyun, üç ay gibi kısa bir süre içinde yazılımını tamamlamış ve Temmuz 2009′da Alpha testine başlamıştır. Ağustos ayında ise Beta sürümüne geçen Hükümdar Savaşları, 20 Ekim’de ise oyunculara kapılarını tam anlamıyla açmıştır.
Hükümdar Savaşları, Türkiye topraklarında geçen bir strateji oyunu. Bir tarayıcı tabanlı (browser) oyunu olan Hükümdar Savaşları’na kayıt olduktan sonra gelen Türkiye haritasından yönetmek istediğiniz ili seçiyorsunuz. Burada oyunu geliştiren PSW Game ekibi güzel bir detayı oyuna dahil etmiş. Seçmek istediğiniz ilin bulunduğu bölgeye tıkladığınızda o bölgenin kültürel özellikleriyle ilgili kısa bir bilgi açılıyor. Seçtiğimiz ilim önce bir köyünü idare etmekle başlıyoruz Hükümdar Savaşları’ndaki maceramıza. İsterseniz yönetimini üstlendiğiniz köyün ismini de değiştirebiliyorsunuz. Köyün yönetimiyle başladığınız oyunda ilk hedefiniz bulunduğunuz ilin valisi olmak. Bir ilin valisi olduğunuz andan itibaren o ile bağlı köylerden saatte bir level değerinde altın kazanacaksınız. Örneğin, istanbul’un valisi olduğunuzu varsayalım, istanbul’da bulunan 200 köyün ortalama level değeri de 10 diyelim, istanbul valisi olarak saatte kazanacağınız vergi 2000 altın olacaktır. Oyundaki hedefiniz gün geçtikçe büyüyor. Bir köyün sorumlusu olarak başladığınız kariyeriniz bulunduğunuz ilin valisi olmakla devam ediyor daha sonra o bölgenin hükümdarı oluyorsunuz ve en sonunda da Türkiye’nin “Rex”i olmak için gayret veriyorsunuz.
Valilik, hükümdarlık ve Rex unvanları savaşarak elde ediliyor. Oyuna yeni başlayan bir oyuncu bir hafta boyunca kimseyle savaşamıyor. Bu bir haftalık süreçte köyünü olabildiğince dış saldırılardan korumak zorunda.
Oyuncu bölge ve il seçimini yaptıktan sonra köyünü inşa etmeye başlar. Hükümdar Savaşları’nda oyunculara yardımcı olmak amaçlı ilk başlarda “tutorial” benzeri bir”interaktif”yardım seçeneği mevcut. Köyünü inşa ederken kullanacağı binalar ise şöyle: Yiyecek Tarlası, Demir Madeni, Altın Madeni, Odun Madeni, Taş Ocağı, Barut Tesisi, İşçi Merkezi, Depo, Belediye Binası, Ticaret Merkezi, Sur, Elçilik, Saray,Ticaret Limanı(Sadece denize kıyısı olan köylerde), Kışla, Süvari Birliği, Topçu Taburu, Donanma Tersanesi (Sadece denize kıyısı olan köylerde).
Tüm bu binaları inşa etmek için ve savaşlara hazırlanmak için kaynağa ihtiyacız var elbette. Oyunda on beş dakikada bir kaynak üretimi gerçekleşiyor. Depolarda bu kaynaklar toplanıyor. Belediye binasından köyünüzde bulunduracağınız işçi sayısını belirliyorsunuz.Ticaret merkezinde ise başka köylerle ya da kendi köyleriniz arasında yaptığınız kaynak alışverişini kontrol etmenize yarıyor. Kaynak alışverişinde belli bir seviye standardı yer alıyor oyunda. 1. seviyedeyken sadece kendi ilinizde bulunan köyler arasında alışveriş yapabiliyorken; seviyeniz yükseldikçe diğer şehirlerdeki köylerle de alışveriş yapabiliyorsunuz. Oyunda diğer oyuncularla ittifak kurabilmeniz için ise Elçilik binasına sahip olmanız gerekiyor.
Köyünüzü geliştirip asker yetiştirmeye başladığınız andan itibaren diğer köylere saldırılar gerçekleştirebilirsiniz; ancak her zaman tedbiri elden bırakmamanızda
fayda var. Çünkü siz bir köye saldırıya geçtiğiniz anda bir başkası da sizin köyünüze saldırıda bulunabilir. Savaş açtığınız köyün askeri gücü sizden düşükse bu köyü ele geçireceksiniz ve buradan gelen kaynaklara ve vergilere de sahip olacaksınız. Ayrıca ele geçirdiğiniz köyün sahibinin tüm unvanları da otomatik olarak size geçecek.
Para kazanmak!
Hükümdar Savaşları’nın piyasadaki tarayıcı tabanlı oyunlardan ayıran bir diğer özelliği ise oyun içi kazanılan altınları gerçek paraya dönüştürebilmeniz! Şu an 1.000.000 altını 100TL’ye çevirebilmenize imkan tanıyan oyunda bu işlemi ayda bir defa yapabiliyorsunuz.
Gelecek üzerine
PSW Game ekibi, hemen hemen her gün oyunla ilgili yenilikler bulmaya çalıştıklarını, oyuna eklemeler yaptıklarını belirtiyor ve yakın zamanda bazı ana değişikliklere gidileceğini söylüyor.
Hükümdar Savaşları’na getirilecek en önemli yeniliklerden birisi de yapılan savaşların 2 boyutlu (2D) ya da üç boyutlu
(3D) olarak gösterilmesi olacak. Şu anki sistemde savaşlar olup bittikten sonra oyunculara savaş raporları gitmekte. Yeni yapılacak sistemde ise, kullanıcılar savaşa girdikleri zaman yapılan savaşı adım adım görebilecekler. Yine bu güncellemeye ek olarak, oyuncular, savaş esansında istedikleri takdirde savaşa müdahale edebilecek, istedikleri askeri, istedikleri düşman askerine yönlendirebileceklerdir.
Hükümdar Savaşları’nın an itibariyle 3430 kayıtlı oyuncu sayısı bulunuyor. Oyunu oynayanların sayısı ise ortalama bin kişi civarında. Siz de bir tamamen Türklerden oluşan bir ekip tarafından geliştirilen bu oyunu oynamak istiyorsanız www.rexwars.com adresinden kaydınız yapabilir ve köyünüzü inşa etmeye başlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder